Umac Kvinner Antislip Joggesko Rund Tå Stropp Mote Plattform Casual Sko Svart wbakGV90

B06XRKQCRL
U-mac Kvinner Anti-slip Joggesko Rund Tå Stropp Mote Plattform Casual Sko Svart
  • sko
  • stoff-og-syntetisk
  • gummisåle
  • perfekt passform vestlig stil: TPR gummisåle, PU lær
  • fineste kvalitet: slitt hele året, disse booties har en komfortabel innersåle som kryper føttene til å gi komfort for hvert skritt.
  • uanstrengt komfort og sklisikkert: anti-slip
  • gummisåle
U-mac Kvinner Anti-slip Joggesko Rund Tå Stropp Mote Plattform Casual Sko Svart U-mac Kvinner Anti-slip Joggesko Rund Tå Stropp Mote Plattform Casual Sko Svart U-mac Kvinner Anti-slip Joggesko Rund Tå Stropp Mote Plattform Casual Sko Svart
Veksle navigasjon

Den siste oppgaven som ligger inn under prosjekteringen er å velge materialer som sikrer at funksjonskravene blir oppfylt. Det er for eksempel ulike materialer for isolering og vindtetting av et bygg, men ikke alle vil føre til at funksjonskravene i TEK10 ellerkontrakten blir oppfylt. Da er det prosjekterendes ansvar å bestemme hvilke materialer som skal brukes.

Oppsummert kan vi si at det er prosjekterende som skal treffe alle valg med tanke på metode og materialer. Dersom valgene ikke fremgår av prosjekteringen, må utførende etterspørre valgene.

I praksis ser vi ofte at byggherrene beskriver og tegner noe av arbeidet og kanskje velger noen materialer, selvom det er avtalt at en konsulent eller entreprenøren skal ha ansvaret for å prosjektere arbeidet. Det betyr at byggherre selv utfører deler av prosjekteringen og med det får ansvar for egen prosjektering. Alle Norsk Standard kontrakter har regler som regulerer situasjonen hvor deler av prosjekteringen blir utført av den part som ikke har hovedansvaret for prosjekteringen. Rettslig sett er det med andre ord ikke et proslem med delt ansvar for prosjekteringen.

Vi ser ogsåtilfeller der også utførende blir bedt om-, eller av eget tiltaktreffer valg vedrørende metode og materialer og på den måten blir ansvarlig for deler av prosjekteringen. Rettslig sett kan da både byggherren, prosjekterende og entreprenøren få ansvar for hver sin del av prosjekteringen. En slik situasjon kan fort føre til uklare grensesnitt og gjøre det vanskelig å finne ut hvem av partene som kan holdes ansvarlig dersom resultatet ikke fungerer som forventet.

Før du signerer en kontrakt hvor du tar på det ansvaret for å prosjektere arbeidet, må du altså være bevisst på at du tar på det ansvaret for å sørge for at de 5 nevnte oppgaver blir løst på en forsvarlig og dokumentert måte.

Bent S. Kvermeadvokat

Veldig Fine Damer Kvinner Ballroom Dans Sko Ekcd2001 Med Tre Hæl Mørk Brunfarge Satin

Vi bistår klienter over hele landet.

Vår entrepriseavdeling bistår mellomstore utbyggere, entreprenører, konsulenter, håndverkere og byggherrer. Trenger du kompetanse innen kontrakter, totalentreprise, utførelsesentreprise, offentlige eller private anskaffelser? Vi hjelper deg!

Enimay Menns Utendørs Strekning Nylonduk Gummisåle Justerbart Sportsskoen Vann Svart Svart

Våre advokater har lang og inngående erfaring med entreprise. Få oversikt over hvilke fagområder vi jobber med.

Vi har mange dyktige advokater innen entreprise. Se oversikten over alle våre advokater her .

Drew Skoen Kvinners Keena Oxford Sort / Grått / Tinn

SolumBokvennen forlag har et bredt utgivelsesfelt og utgir moderne kvalitetslitteratur i tillegg til udødelige klassikere. Vi har i senere tid mottatt god omtale i pressen for våre oversettelser av bøker fra forfattere med morsmål utover engelsk, og spesielt for å rette våroppmerksomhet mot Latin-amerikanske forfattere. Senest fikk vi anerkjennelse for Signe Prøis’ norske oversettelse av Tjenestepiken fra Omicunlé , av den dominikanske forfatteren og kunstneren, Rita Indiana. Blant annet skrev Vårt Land at:

Coutgo Kvinners Gladiator Sandaler Snøre På Wrap Kneet Høy Rygg Glidelås Tilfeldige Sandaler Brun kxMOxJ8F6W

Italo Calvino sa en gang: «A classic is a book that has never finished saying what is has to say.»

I lørdagens utgave av Dagbladet skrev Fredrik Wandrup om Gullivers reiser , som han kaller en "enestående klassiker." SolumBokvennen har nylig utgitt Swifts udødelige satire, som har inspirert generasjoner av forfattere. Denne gangen, for første gang, foreligger den i komplett norsk oversettelse av Bjørn Alex Hermann. En oversettelse Wandrup kaller en "gnistrende god versjon."

Allhqfashion Kvinners Pu Solid Spenne Pekte Lukket Tå Pigger Stiletthæler Pumper Sko Aprikos

HP Gundersen´s selvbiografi, Et liv i etableringsfaser. Del I, skal ut, og du kan være med å sørge for at det skjer.

Bli med å bidra!

Les mer her >

Ngugi wa Thiong’o regnes som en av de største nålevende afrikanske forfattere. 79-åringen, som ofte nevnes som kandidat til Nobelprisen, er aktuell med romanen på norsk, og et besøk til Litteraturfestivalen på Lillehammer.

Les mer om

Bestfur Womens Pustende Lette Huset Lin Tøfler Lilla Og Rosa Linjer rGOyuf4yB

Velkommen til forfattermøte med David Fonekinos i Bergen 29. mars. Du kan møte hanpå Litteraturhuset i Bergen klokken 19.00. Han har skrevet den sterke romanen Charlotte.

Bearpaw Kvinners Emma Kort Snø Boot Bordeaux

Bokvennen Litterær Avis (BLA) ble i februar lansert som månedsavis!

Ønsker du å tegne abonnement? Det kan du enkelt gjøre

Les mer her >

Det var kommet inn mer enn 400 bidrag til novellekonkurransen «Flukt» da fristen utløp 15. desember 2016!

Feministisk initiativ
Feministisk initiativ er et feministisk og antirasistisk parti som arbeider for likestilling og mot diskriminering. Grunnlaget vårt er en inkluderende og interseksjonell feminisme.
Fi_norge Instagram
Fi Norge

Ta kontakt med oss:

Adidas Nmdr2 Menns Stil Ba7259eføy / Eføy Størrelse 7

Alle illustrasjonene du finner på nettsiden er laget av Helene Ryenbakken Brox